Kluswinter 2018: deel 1. De uithijs

Drie keer is scheepsrecht. Aqui staat deze winter droog in de geïsoleerde loods van de firma Bijdam in Wormer om klussen aan te pakken die eigenlijk al meerdere keren mislukt zijn of waar ik de afgelopen jaren niet aan toe ben gekomen . Belangrijkste daarvan: dek en kajuit verven, mahoniehouten roerblad drogen en in epoxy inpakken, ramen waterdicht maken. En als hij dan toch op de kant staat dan ook kleinere klussen aanpakken zoals: schroefaskering waterdicht maken, osmose controle, mastvoet waterdichtmaken, stuk uitlaatslang vervangen, roerlager en aanslag repareren en verstaging vernieuwen.

En zo voeren we eind van het seizoen zonder mast van Edam via Amsterdam en Zaandam naar Wormer. Fantastisch weer en zeker niet het gevoel dat het seizoen al voorbij was. Bij de uithijs moest het roer ook verwijderd omdat dat niet meer kan als hij op de bok staat. Dat ging probleemloos en daarna kreeg de boot een mooi plaatsje aan de rand van de loods met vrij veel ruimte eromheen. Behalve bij de boeg aan bakboord waar een sloepje staat geparkeerd en waar ik maar een extra zeil over heb gegooid.

De voortgang van de klussen komen de komende maanden in verschillende posts aan bod.

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *