Nieuwe reis: Namibie

plaatjeIn September 2010 gaan we 4 weken naar Namibie.
Het plan is een rondreis door vooral het noorden, westen en midden van Namibie met als belangrijkste doel: op het gemakje rondkijken, beestjes zien, wandelingen maken en vooral genieten relaxen en genieten van de schitterende natuur.
We hebben een globale route en planning, maar die is vooral bedoeld als houvast. We zitten er niet aan vast en als het ergens mooi is of goed bevalt blijven we gewoon wat langer en omgekeerd. Mocht de tijd eerder op zijn hebben de laatste dingen dus gewoon pech 🙂
We beginnen en eindigen in de hoofdstad Windhoek. Daar huren we een echte 4×4. Dat is strikt genomen niet per se nodig wat vrijwel alles in Namibie is bereikbaar over asfalt of bijzonder goede onverharde wegen. Maar we hebben ook een paar leuke – minder goed bereikbare – bestemmingen in ons hoofd en bovendien is zo’n wagen toch wat comfortabeler en steviger op die onverharde wegen. De auto wordt geleverd met complete kampeeruitrusting, daktent en 140 liter tank… wel zo handig: kunnen we (bijna) met alleen handbagage het vliegtuig in.

Wat willen we (o.a.) gaan zien:
– Windhoek
– Waterberg National Park (wandelingen maken)
– Etosha National PArk (beesjes – en beeten – kijken)
– Rucana Falls, Epupa Falls
– Kaokoland
– Petrified Forest/Twijfelfontein etc
– Skeleton Coast
– Swakopmund
– Naukluft Nat. Park
– Sesriem/Sossusvlei
– Luderitz
– WIndhoek

Via dit blog gaan we het thuisfront op de hoogte houden. Waarschijnlijk met korte verhaaltjes of dagboek (als we internet verbinding hebben).

Leave a Reply

Your email address will not be published.