Te Koop: onze Jeanneau Aquila (1979)

Aqui, onze Jeanneau Aquila, is te koop! We hebben er 12 jaar met heel veel plezier mee gevaren en hopen dat iemand anders er nu net zo veel plezier aan gaat beleven. Op deze website is al veel informatie te vinden over wat we met Aqui hebben gedaan en ook aan onderhoud en verbeteringen hebben uitgevoerd. De boot voelt zich net zo goed thuis op het IJsselmeer en Markermeer als op de Wadden en ook kustwater hoef je niet te schuwen. Maar door de relatief geringe diepgang van 1,30 meter en mast van 12 meter kan je ook prima terecht in Friesland en op de Randmeren. De vinkiel, klapschroef en roer achter een skeg zorgen er voor dat de boot tijdens het zeilen weinig last van waterplanten heeft.
Hieronder een beschrijving van Aqui en een fotoserie.

Vraagprijs:
8.000 Euro

Wil je meer informatie of de boot bezichtigen neem dan contact op met aqui@peterenhanneke.nl.

Deze pagina delen:

1

Image 1 of 38

 • Bouwjaar: 1979
 • Lengte over alles: 8,70 m
 • Breedte: 3,00 m
 • Doorvaarthoogte: 12 m
 • Diepgang: 1,30 m
 • Romp materiaal: polyester
 • Strijkbare mast
 • Motor: Yanmar YSM 8 (1984, gereviseerd 2012/13)
 • Dieseltank: 27 liter
 • Verbruik: minder dan 1 l/uur
 • Klapschroef
 • Watertank: zak 80 liter

Aqui is een degelijk gebouwd zeiljacht met goede zeileigenschappen, een ruime kuip (met helmstok) en sfeervolle, comfortabele, kajuit. Voorin vind je een puntvormig bed met een lengte van bijna 2 meter en max. 1,60 breed. De ruimte kan afgesloten met een praktische schuifdeur en achter het bed zijn een hangkast en ligkast aan weerszijde tegen de romp.
In de kajuit vind je, tussen de comfortabele banken (met bergruimte), een grote tafel met twee neerklapbare bladen. De bakboord bank kan uitgeschoven worden en snel omgebouwd tot twee persoons bed van ca 1,90 bij 1,40. Ook op de stuurboordbank is ook een slaapplaats mogelijk zodat je met maximaal 5 personen kan overnachten. Er is een (niet cardanisch) gasfornuis met grill en een gootsteen met stromend water. Aan stuurboord zit een grote kaartentafel met daaronder 220v walstroom stopcontacten, een koelkastje (12v/220v) en acculader.
Direct stuurboord naast de kajuitingang zit de natte cel met pomptoilet en daar is ook veel kastruimte en de mogelijkheid om kleding op te hangen. Hier staat ook de extra accu voor een koelkast.
De kuip biedt veel ruimte tijdens het zeilen maar ook na het afmeren of ankeren kan je hier heerlijk beschut zitten achter de buiskap. Onder de kuipbanken zitten twee grote bakskisten met o.a. een 80 liter watertankt/zak, een kleine en grote kuiptafel, een extra, doorzichtige, kajuit deur, de 27 liter dieseltank, de 5 zeilen en er is dan ook ruimte genoeg om de stootwillen op te bergen. Onder het achterste deel van de kuipbank is ruimte voor de gasflessen, extra jerrycans, puts etc.
Alle vallen en schoten zijn vanuit de kuip te bedienen. De mast is strijkbaar.

 • Grootzeil
 • Stormfok
 • Fok
 • Genua 2
 • Genua 1
 • Bolle Jan
  (Op Bolle Jan na in redelijke conditie)
 • Kompas
 • Dieptemeter
 • Log
 • GPS
 • Marifoon(aansluiting)
 • Startaccu 65 Ah
  Startaccu zorgt ook verlichting e.d.
 • Koelkast accu 100 Ah
 • Acculader

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *