Pyreneeën, Vernet Les Bains

Laatste update: 12 mei. Laatste toevoegingen onderaan.

Zo vroeg in het seizoen op reis zijn heeft enorme voordelen. We hebben vaak plekjes op de camping voor het uitkiezen, de prijzen zijn erg redelijk en het is er zo rustig dat we steeds weer genieten van een concert van vogels.
We staan nu op een kleine camping bovenaan Vernet Les Bains onderaan het Massif de Canigou in de Pyreneeën. Plekje uitgekozen met voldoende schaduw maar ook eerste klas uitzicht op het oude dorpje. Vandaag vanmorgen een erg pittige bergwandeling gemaakt achter de camping naar Pic de la Pena. ´Slechts´ 5 kilometer maar wel meer dan 400 meter stijl omhoog (en weer omlaag).

Vroeg in het seizoen heeft natuurlijk ook best nadelen. Onder Leucate hebben we een half uur moeten doorrijden om een plek te vinden die open was voor lunch. Veel dorpjes en toeristische steden zijn uitgestorven. Eerder hadden we al campings die nog niet open waren en vandaag hebben we voor het eerst een camping waarbij het zwembad al wel open is. Ook Vernet is erg/te rustig maar in het nabijgelegen Villefranche de Conflent waren de vestingwerken wel open voor publiek. Morgen hebben we geboekt op ´le petit train jaune´ die ons naar de grens met Spanje gaat meenemen over een oud smalspoor. Kost 3 uur heen en drie uur terug…

1 Response

 1. Jeroen Bakker says:

  Hallo Peter en Hanneke,
  Ik ben 6 jaar op vakantie geweest op camping L’eau vive (paar 100 meter van jullie vandaag). Het is daar schitterend. Een paar tips die echt de moeite waard zijn:
  – Abbaye st-Martin du Canigou
  – Pic Canigou
  – Georges de la Caranca
  Ik kan er nog meer noemen, maar dit waren wel de hoogtepunten. Heel veel plezier daar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *