Lac du Salagou

Afgesloten: Laatste update 3 mei 2022. Laatste toevoeging onderaan.

We staan nu op camping municipal Vailhèz aan de oever van het stuwmeer van Salagou. Een perfect plekje vlak aan het water (al kostte het wel een dag voor we het nogal prominent aanwezig hek konden negeren 🙂 ) . Ondanks dat we nu net in een Franse vakantieweek zitten is de camping bijna leeg en hebben we gelijk voor een dag of zes geboekt.
Het weer is goed, veel zon, overdag een graad op 24, ´s nachts 12. De wind is hier een verhaal apart. Geen van de weer apps komt zelfs maar in de buurt. Er is vrijwel altijd een vlagerig windje die eind van de dag aantrekt tot 10 – 15 knopen. Maar ook erg vlagerig en door de bergen draait hij alle kanten op. Heel erg lekker hebben daarom nog niet gesurft maar de schitterende omgeving om op het water te zijn maakt (voorlopig) veel goed. Suppen, wandelen en hardlopen gaat ook prima. Om te zwemmen is het water nog veel te koud.

Vanmorgen wandeling gemaakt om even verlost te zijn van een groep van 25 erg luidruchtige feestvierende Fransen. Gelukkig houden ze ons maar 1 nacht wakker want nu zijn ze al weer verdwenen.

Gisteren uitgekozen voor een bezoek aan het stadje Lodève. Viel tegen en niet alleen omdat het er op maandag rond de middag uitgestorven was. Een rondrit door de bergen was een stuk leuker.
Ook hebben we inmiddels besloten dat we woensdag doorreizen naar Lac Leucate waar al een week vanaf donderdag 4 dagen veel wind wordt voorspeld.

Vanmorgen een 10 kilometer lange wandeltocht gemaakt langs de oever van het meer en over de heuvel terug

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *