De Grote Reis, eindelijk!

T-minus 3 weken. Het lijkt nu toch te gaan gebeuren: 3 maanden trekken door Europa met onze vouwwagen en windsurfspullen op zoek naar lekker weer, warm water en wind. Veel gedetailleerder is het plan ook eigenlijk niet behalve dat we ons al wel behoorlijk hebben kunnen oriënteren op welke plekken we deze omstandigheden de komende maanden met redelijke zekerheid kunnen vinden. Om eerlijk te zijn is windsurfen ook meer een houvast dan het ultieme doel van de reis. Gewoon lekker op reis zijn, dingen zien, wandeltochten maken, genieten. Die surfplanken zorgen er voor dat dat in drie maanden niet te saai en ééntonig wordt 🙂

Eigenlijk stond deze reis al twee jaar geleden op het programma maar ging toen op het laatste moment niet door door Corona. Dat kwam hier al even ter sprake. Ook vorig jaar gooide Corona roet in het eten al was dat toen gelukkig al veel eerder duidelijk. We zijn erg blij dat onze werkgevers heel erg flexibel zijn geweest en het steeds volle medewerking hebben gegeven aan het weer annuleren en weer doorschuiven van het verlof.

En waarmee ga je dan op reis?

Voorjaar in Makkum. Door twee jaar uitstel hebben we tijd genoeg om de vouwwagen te leren kennen.

Daar hebben we de paar jaar voorafgaand aan de eerste poging best veel over nagedacht. Daarbij alle plussen en minnen van een camper, caravan en vouwwagen op een rij gezet en natuurlijk had het budget ook flink wat te zeggen. Belangrijk daarbij was ook dat de keuze/aanschaf vrijwel zeker maar voor 1 reis zou zijn en dat we al een erg zuinige en betrouwbare – zij het wat kleine – Citroen C3 hebben.
Gevoelsmatig moet je een surfreis natuurlijk met een campertje doen maar dat hakt er, als een een beetje pech-risicoloos op stap wilt, best wel in. En om voor 1 reis nou heel veel tijd te gaan steken in het opknappen of ombouwen van een oud busje zag ik ook niet zitten. Bij een caravan blijkt mijn lichaamslengte een (kleine) dwarsslaper eigenlijk uit te sluiten en de C3 beperkt de toegestane afmetingen nogal… Kwamen we uit op zo´n schattige Eriba Touring 420… maar ja wel flink tweedehands en een behoorlijke uitdaging voor C3. En gedoe met al die surfspullen.
Laten ze nou bij de Eriba winkel ook vouwwagens hebben. En zo werd het een Cabanon Malawi 2.0. Belangrijkste argument: budgettair aantrekkelijk omdat we een nieuwe kunnen veroorloven en die binnen een jaar dan weer als bijna nieuw kunnen verkopen. Vergeleken bij een camper eenvoudige en betrouwbaar. En vooral: heel veel ruimte! Een riant bed (lekker luchtig in warme streken), overal stahoogte, veel opbergruimte. Allemaal zaken die ik enorm kan waarderen na jaren op een 8,5 meter zeiljachtje 🙂 . Opzetten gaat redelijk vlot en met een extra, afsluitbare, zonneluifel hebben we, als we ergens langer staan, ook heerlijk de ruimte.

Voorbereidingen

2de Booster, nodig voor diverse Europese landen

Komende weken staan in het teken van voorbereidingen. Zowel voor de reis zelf, de vouwwagen als ook het huis, want we hebben gelukkig voor de hele periode oppas in huis! En vergeet het afronden/overdragen op het werk niet 🙂
Helemaal corona-gedoe-loos gaat de reis nog niet zijn. Hoewel het er naar uitziet dat de meeste landen de maatregel bijna helemaal hebben afgeschaald weten we natuurlijk intussen wel dat dat zo weer kan veranderen. Voor diverse landen geldt mijn eerste booster prik na Janssen slechts als voltooien van de volledige eerste vaccinatie. En die is na 6 ( 4 in Frankrijk) maanden niet meer geldig. Het voelt wel heel dubbel om daarom nu een tweede booster te halen, maar ik ben wel blij dat het kon en ik nu dus wel Frankrijk en Duitsland in kan/mag met een geldige coronapas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *