Das Boot 2007

We zijn weer terug. Ondanks het niet-zo-geweldige weer is de vakantie bijzonder goed bevallen. ALs je zo hele dagen buiten bent lijkt het weer ook ook veel minder snel slecht dan als je de hele dag binnen zit en je alleen die ene regenbui nog herinnert.
Vanuit Uitgeest zijn we via de Zaan, het Noordzeekanaal en het IJ naar de randmeren gevaren. We hebben Naarden, Huizen, Harderwijk aangedaan voor we via Lemmer Friesland in gingen. SLotermeer, Hegermeer, Gaastermeer, een dagje Workum tijdens noordwest 9, Sneekermeer en uiteindelijk door Stavoren weer het IJsselmeer op en naar huis.
hanneke-en-het-paard.JPGfriesland.jpgvakantie.JPGzaanse-schans.jpg
Eigenlijk hebben we maar een paar dagen geen wind gehad. Regen wel wat meer maar gelukkig vooral buien zodat we vaak ‘s avonds al weer lekker in het zonnetje met een biertje op het achterdek konden zitten. We lagen ongeveer om de dag in een haventje of ergens op een eilandje. Het boot heeft zich kranig gedragen en bleek na de “upgrade” van het voorjaar helemaal waterdicht en heel lekker te zeilen. Aan wind hebben we geen gebrek gehad en het dubbel rif is nauwlijks uit het grootzeil geweest. Vooral de 5 uur durende oversteek van Stavoren naar Enkhuizen met Zuidwest 6 tegen was behoorlijk heftig. Maar wel leuk 🙂 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *