Hanneke heeft een nieuwe motor

Een hele echte Aprilia Pegaso 650 i.e. uit 2002

Zaterdag bij Motoport Hypolytushoef is het dan eindelijk gebeurd. Na maanden (of waren het jaren) van twijfelen heeft Hanneke de knoop doorgehakt. Geen nieuwe Scarver met softbags, geen nieuwe Pegaso Strada met XT660 blok, geen overjarige maar goedkope Cagiva Canyon, nee, uiteindelijk gekozen voor een mooi tweedehands alternatief.

Deze Aprilia voldoet eigenlijk aan alle eisen: de zithouding is lekker rechtop en dicht op het stuur, de motor is een van de mooiste 1 cilinders op de markt, hij is niet te zwaar en – het meest belangrijk – niet te hoog. Op dit moment is het nog tenenwerk, maar het zadel wordt nog een beetje dunner gemaakt zodat Hanneke als het goed is met de bal van haar voeten bij de grond kan. De ‘stilsta’-controle is dan, door de meer rechte zithouding, dichter op het stuur, even goed of zelfs beter dan die van de nu verkochte XJ600 Diversion.

We wisten al wel een beetje hoe de Pegaso zit en rijdt omdat ik die motor in 2003 heb getest voor Motormaniacs en we er ook een weekend op naar de Ardennen zijn geweest. A.s. zaterdag gaan we hem ophalen.

Related Images:

1 Response

  1. Peter says:

    Fotootjes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *