Golf van Rosas

We staan op Camping Laguna in Castelló d’Empúries, net onder Rosas. Uitgekozen vanwege de verwachtte wind en de mogelijkheid voor een staplek aan het strand. Hier blijkt het al wat minder laag seizoen want de camping is al zeker voor 1/6 bezet. En langs het strand zijn nog slechts 2 plekjes vrij.
De camping is een mix van bejaarde zonaanbidders en wind- en kitesurfers. De eerste groep vrijwel allemaal met (forse) campers en caravans die zich verbazen hoe onze gezellige, surfende en fietsende Franse buurman Pierrot gewoon in zijn auto slaapt…

Uitzicht op het strand en de opkomende maan

De wind is helaas oostelijker dan verwacht waardoor er een bijna pal aanlandige wind is die voor een kleine, maar erg chaotische branding zorgt. Hierdoor is het voor Hanneke onmogelijk te surfen en heb ik ook behoorlijk moeite om weg te komen. Eenmaal door de branding is het waanzinnig mooi varen over de meter hoge deining in de baai.
De momenten van stevige wind worden afgewisseld door windstille ochtenden die Hanneke gebruikt voor uitdagend SUPpen in de stevige deining.

Door de – ook voor surfen – erg gunstige weersvooruitzichten worstelen we met de vraag of we nu verder zullen gaan Spanje in en eventueel naar Portugal of gewoon in deze hoek, waar het nu erg goed bevalt, blijven…
De keuze wordt dat we toch naar Portugal gaan doorsteken naar een lagune onder Lissabon midden tussen een aantal goede surfstekken volgens de gids. Het wordt onderweg de komende dagen wel erg warm maar dat moet dan juist in de auto met airco wel door te komen zijn.

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *