gezellig klussen

Best gezellig zo klussen in de loods van de jachthaven. Temidden van gepensioneerden, vutters en ander gespuis met meestal ietsje grotere boten. Zo is de buurman bezig een boot voor een kennis op te knappen. En die kennis weet nog niet dat zijn boot straks knalrood is, want geel vind de buurman maar niks voor een boot.
De ander buurman vindt Springeding een klassiek Frans jaren 70 schip: mooie lijn, snel en (toen) hypermodern maar ook duidelijk de achtersteven naar model van een vissersboot… het is maar dat je het weet. Wat vrijwel iedereen opmerkt is dat er binnen zo’n hoop ruimte moet zijn door het ontbreken van gangboorden. Nou ja, dat klopt inderdaad wel.
Springeding na poetsen en antifoulding
Verder zie je op deze foto dat een dag poetsen en daarna een dag anti-foulding-en zijn vruchten afwerpt op het voorkomen van Spring a Ding.
O ja, en de boot waar de buurman aan bezig is staat nu in de witte grondverf….
(Meer foto’s in het fotoalbum)

2 Responses

  1. Henry says:

    Mooie boot eigenlijk wel. Is die te koop? 🙂

  1. April 18, 2007

    […] en de volgende vakantie kan beginnen. Basis van de reis is vrijwel zeker het herboren zeiljacht Springeding. Alleen erg slecht weer kan daar nog verandering in brengen. Doel van de reis is zeilen en relaxen, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *