Voorbereiding begint

Langzaam maar zeker begint de spanning voor het vertrek van de Marokkoreis toe te nemen. Als ‘veteraan’ zou ik daar eigenlijk niet zo veel last van moeten hebben. Niets is echter minder waar want niet alleen zorgt de organisatie van zo’n groep voor extra spanning, ook het feit dat ik niet met de motor maar met de auto ga. Bijkomende onzekerheid is dat ik nog steeds geen bijrijder heb. Niet noodzakelijk, maar wel zo gezellig, makkelijk en last-but-not-least ook wel prettig voor de kosten.

Wat is er al gebeurd aan voorbereiding:

 • Wat banden betreft heb ik besloten om het huidige type band te gebruiken. Verre van de meest geschikte voor het rotsige Marokko, maar wel perfect voor gewoon asfalt, en – omdat er twee behoorlijk versleten zijn – kan ik volstaan met 1 nieuwe en het huidige reservewiel. Het alternatief is om 5 nieuwe echte terrein banden met velgen aan te schaffen (ongeveer net zo duur als de hele reis!) waarmee ik na Marokko nog 50.000 km minder comfortabel op asfalt ga rijden… Van onze prima Nissan dealer kan ik een extra reserve wiel lenen, just in case.
 • voor mijn verjaardag heb ik een compressortje gehad. Geen heftige – die zijn onbetaalbaar – maar hopelijk wel genoeg om de bandjes weer op spanning te krijgen na een zacht zanderig stuk.
 • een onheilspellend metalig gerammel bij koude motor bleek gelukkig alleen maar een stel protesterende V-snaren te zijn. Een spuitpusje W100 oid deed wonderen.

Afhankelijk van het feit of er wel iemand meerijd en of ik motoren mee moet nemen, wacht ik nog even met het ‘ontwerpen’ van een bagagesysteeem.

4 Responses

 1. Grasland says:

  Hey, hoe staat het met de domeinnaam? Als je hulp nodig hebt, moet je het zeggen hoor!

  Groet,

  Peter

 2. hanneke says:

  Als jij het adres van de website niet aan mensen doorgeeft krijg je natuurlijk ook geen reacties!!!!

 3. Hanneke says:

  Commentaar!

 4. Peter Kik says:

  doorgeven van site wacht op definitief worden van domeinnaam: http://www.peterenhanneke.nl
  Nog even geduld…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *